Kedvezményezett neve: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság

A projekt címe: FTC Liget II. utánpótlás centrum komplex energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 299.338.448 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság az „FTC Liget II. utánpótlás centrum komplex energetikai korszerűsítése” című pályázattal 299.338.488 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül az „Állami tulajdonú sportlétesítmények energetikai fejlesztése” tárgyú pályázati felhívás alapján.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.12-17-2020-00016

 

A KEHOP-5.2.12-17-2020-00016 projekt leírása:

Az MNV Zrt. az állami vagyon felelős kezelőjeként vissza nem térítendő európai uniós támogatásból végzi el a budapesti FTC 2. Utánpótlás Centrum teljesörű energetikai korszerűsítését (KEHOP-5.2.12-17-2020-00016). A munkálatok három fő területet céloznak meg; az építészeti és épületgépészeti átalakítások mellett a kapcsolódó villamossági fejlesztések is megtörténnek.

A rekonstrukció során az alábbi műszaki tartalmak kerülnek megvalósításra:

  • homlokzati hőszigetelés
  • lapostető hőszigetelés
  • nyílászárók cseréje
  • gépészeti korszerűsítés
  • napelemes rendszer telepítése

A beruházás eredményeként az FTC 2. Utánpótlás Centrum épületének energiatakarékossága megfelel napjaink elvárásainak, a létesítmény energiafelhasználásának racionalizálása összhangban van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredményekkel és a környezetvédelmi célkitűzésekkel egyaránt. Az épület korszerűsítése során a határolószerkezeti hőszigetelések, valamint a már részlegesen megtörtént nyílászáró cserék folytatása miatt az épület hővesztesége lecsökken. A hőközponti kazáncsere keretében a meglévő kazánok elbontása után új hőtermelő berendezések kerülnek telepítésre, jelentősen csökkentve a gázfogyasztás méretezési csúcsigényét. A korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak.

 

 

Feltöltés ideje: 2021. szeptember  29.
Utoljára módosítva: 2021. szeptember  29.