A kormányhatározatnak megfelelően átadta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Hortobágyi Nemzeti Park részére a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft-t. Az MNV Zrt.  döntéshozatali eljárásában eddig példa nélküli a 30 napon belül lebonyolított tranzakció.

 

Ma délelőtt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága is aláírta a Génmegőrző átadásáról szóló szerződést. A kormány döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelentette be január 28-án.A célaz állami természetvédelmi és génmegőrzési feladatok hatékonyabb ellátása, a természetvédelmi célokat szolgáló állami vagyonnal való hatékonyabb gazdálkodás megvalósítása.

 

Az MNV Zrt. az átadás előtt elvégezte a társaság jogi és gazdasági szempontú átvilágítását, továbbá elfogadta a 2012-es évi üzleti beszámolóját. A mérlegbeszámoló szerint az átadott társaság a 2012-es évet 366 millió forintos jegyzett tőke mellett 2,7 milliárd forintos saját tőkével zárta és 926 millió forintos eredményt ért el, ez megközelítőleg tízszerese az előző években jellemző eredményeknek.

 

Az MNV Zrt döntéshozatali eljárásában eddig példa nélküli gyorsasággal jött létre a tranzakció. „Az MNV Zrt. strukturális átalakítása jelenleg is folyamatban van, a 2013-as, legfontosabb stratégiai célkitűzései között kiemelt helyen szerepel az ügykezelési és döntéshozatali folyamatok hatékonyabbá tétele és felgyorsítása, valamint az állami tranzakciós projektek magas színvonalú kezelése.”– mondta Márton Péter, vezérigazgató.

Feltöltés ideje: 2013. február 28.
Utoljára módosítva: 2013. február 28.